Nadezhda

Het speelveld is een anatomisch theater, een plek waar de snijtafel centraal staat. Wetenschappers zochten decennia lang naar de wondere wereld van de mens door ze open te snijden en te zien wat er vanbinnen gebeurde. Spieren, weefsel, bot, organen alles werd blootgelegd. Het enige wat zij niet konden vinden was de ziel. Het ongrijpbare, het niet zichtbare heb ik geuit in de voorstelling 'Nadezhda'. 

Ik neem plaats op de snijtafel met mijn accordeon en breng langzaam alles tot leven. Adem in, adem uit. Het teken van leven, het gevoel van de geest, het ritueel wat ons allen in leven houdt en immer hoop geeft. De balg van de accordeon ademt en brengt de tonen tot leven het begin is er. 

Met 'Nadezhda' geef ik een inkijk in mijn zijn, te durven om stil te staan in het moment. In deze voorstelling komt muziek, locatie en publiek samen. Een intense beleving waarin ik een uiterste concentratie vraag van het publiek en van mijzelf. Zonder medendogen zonder enige vorm van compromis maar vasthoudend aan hoop. 

 

Movement 1 - L. Deane

Sonate et expecto - S. Gubaidulina

Meditation in romantic style no.2 - V. Semionov

 

Concept en spel: Sofie de Klerk

Eindregie: Fried Mertens

Coaching accordeon: An Raskin

Met speciale dank aan: Renee Jonker, Luke Deane, Ernest Leroy, Jascha Bordon 

 

Locatie premiere: Rijksmuseum Boerhaave te Leiden