Kroegopera

 

Opera toegankelijk maken voor iedereen dat is de missie van de kroegopera. Jikke van der Velde en Sofie de Klerk vertalen alles naar het Nederlands en korten de bekende opera's in. 

Hun eerste voorstelling 'de teringhoer' gebaseerd op het bekende La Traviata van Verdi was een enorm succes op CTF Zwolle. Heerlijk met een biertje in de hand kon het publiek zien hoe de noodlottige Violetta tragisch aan haar einde kwam. Vervolgens werd de voorstelling nog gespeeld op meerdere locaties zoals: Salone dell'opera en Noaberfest.

Inmiddels zijn de dames nu ook een cadeau service gestart en komen ze spelen bij jou in de tuin.

www.kroegopera.nl

Pas de Cygne

Zwanenzang

 

'Zwanenzang' is een stiekem concert van Martijn Schrier en Sofie de Klerk. Een fluit, een accordeon en het lichaam als blaasinstrument. Een drang naar de constante verbinding met het moment, met elkaar en met jullie. Een verlangen om samen te zijn. Ademend. 

Pas de Cygne gaat verder en speelt van 21 juli - 1 augustus hun tweede voorstelling 'Aankleefzwaan' tijdens het Boslab theater festival. 

 

 

 

 

 

 

Duo LaForla

 

Een beetje romantisch zijn ze wel of een beetje barok het is maar net welk programma ze spelen. De unieke combinatie van Bastrombone en Accordeon draagt een warm en melancholisch gevoel met zich mee. Het vrolijke duo schroomt niet om je de prachtige klanken van deze combinatie te laten horen. 

Ze streven ernaar meer componisten te laten schrijven voor deze combi en in de tussentijd spelen ze bewerking van Bach, Ravel, Frescobaldi, Respighi en vele anderen. 

De samenwerking ontstond als een experiment maar de muzikale klik was er al vrij snel. Met de Italiaanse charme van Mattia Petrogalli en de Nederlandse nuchterheid van Sofie de Klerk maakt dit duo de meest prachtige programma's.