Kroegopera

 

Opera toegankelijk maken voor iedereen dat is de missie van de kroegopera. Jikke van der Velde en Sofie de Klerk vertalen alles naar het Nederlands en korten de bekende opera's in. 

Hun eerste voorstelling 'de teringhoer' gebaseerd op het bekende La Traviata van Verdi was een enorm succes op CTF Zwolle. Heerlijk met een biertje in de hand kon het publiek zien hoe de noodlottige Violetta tragisch aan haar einde kwam. Vervolgens werd de voorstelling nog gespeeld op meerdere locaties zoals: Salone dell'opera en Noaberfest.

 

Klik  hier voor meer

Zwanenzang

 

Zwanenzang is een stiekem concert van Martijn Schrier en Sofie de Klerk. Een fluit, een accordeon en het lichaam als blaasinstrument. Een drang naar de constante verbinding met het moment, met elkaar en met jullie. Een verlangen om samen te zijn. Ademend. 

 

De absurdistische voorstelling is te zien op 5 oktober 2019 in het Korzo theater te Den Haag. 

 

Klik hier voor meer

 

 

Spaceship

1,2,3 Spacetime!

 

Wat begon als een eenmalige samenwerking ontplooide zich tot een nieuw hedendaags ensemble. Spaceship bestaat uit een uitzonderlijke mix van instrumenten: Celesta, piano, percussie, klavecimbel, mandoline, harp en accordeon. De combinatie geeft het ensemble een elektronisch geluid maar dan analoog.  Deze groep getalenteerde musici brengt uitsluitend nieuw gecomponeerde werken ten gehore en zal in november een masterclass volgen bij wereldberoemde componist John Adams. 

Spaceship streeft ernaar hedendaagse muziek op een vrolijke en 

toegankelijke manier te brengen.

 

Duo LaForla

 

Een beetje romantisch zijn ze wel of een beetje barok het is maar net welk programma ze spelen. De unieke combinatie van Bastrombone en Accordeon draagt een warm en melancholisch gevoel met zich mee. Het vrolijke duo schroomt niet om je de prachtige klanken van deze combinatie te laten horen. 

Ze streven ernaar meer componisten te laten schrijven voor deze combi en in de tussentijd spelen ze bewerking van Bach, Ravel, Frescobaldi, Respighi en vele anderen. 

De samenwerking ontstond als een experiment maar de muzikale klik was er al vrij snel. Met de Italiaanse charme van Mattia Petrogalli en de Nederlandse nuchterheid van Sofie de Klerk maakt dit duo de prachtigste programma's.